Kishi Sensei


For the time being the article below is not available in English. For more information about Seiki, go to 'Teksten / Texts' , open the URL's or look at  the Pictures...


Kishi Akinobu is de grondlegger van dit 'minimalistisch, lichaamswerk', waarin men streeft om een maximaal effect te bereiken met een minimum aan handeling: volgens het principe van 'Wei Wu Wei', of, 'Doen door niet Doen'.
Het sleutelmotto van Kishi Sensei is KI DO MA: de juiste techniek, op de juiste plaats, op het juiste moment...

Kishi Akinobu leerde reeds op negenjarige leeftijd Shiatsu van zijn vader. Studeerde later tuinarchitectuur aan de Universiteit van Tokyo, maar startte dan toch een professionele shiatsupraktijk in Tokyo, na het behalen van zijn officiële shiatsudiploma, uitgereikt door de Japanse staat. Hij studeerde verder aan de IOKAI, Zen Shiatsu-school van Shizuto Masunaga-sensei en was gedurende ruim 10 jaar zijn eerste assistent en manager.

Hij bestudeerde ook verschillende manuele technieken in Europa en de USA, maar keerde, door ziekte geplaagd, terug naar Japan, waar hij zich verdiepte in Shinto, de traditionele Japanse godsdienst en andere spirituele tradities.

Zo ging hij op zoek naar de wortels en de oorsprong van Shiatsu. Na jaren als professioneel Shiatsu-beoefenaar was Kishi sensei niet echt tevreden over de klassieke shiatsutechnieken en over de resultaten van zijn werk, alhoewel hij een zeer succesvolle praktijk had in Tokyo.

Daarom ontwikkelde hij in 1979 deze nieuwe energetische weg om mensen te begeleiden naar een betere gezondheid: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel - met als principe: Minder is meer of Seiki Soho.

Sindsdien is Seiki Soho in voortdurende ontwikkeling en beweging, en toch altijd zichzelf.

~~~~~~~~~~~~

Kishi sensei werd 20 jaar lang geassisteerd door mezelf, door een handvol 'Senior studenten' 
en door zijn vrouw Kyoko, zelf ook een ervaren en schitterend Seiki lesgever. 
Sinds zijn overlijden zetten zij zijn werk verder via Workshops in gans Europa. 

Zie onze programma's 
SEIKI WORKSHOPS BELGIUM en INTERNATIONAL SEIKI WORKSHOPS.