Shinto

Shinto

For the time being the information below is not available in English. For more information about Seiki go to 'Teksten / Texts' , open the URL's or look at Pictures...

Shinto of 'De Wef van de Goden / Gesten' is de oorspronkelijke, unieke Japanse religie en wordt vaak omschreven als polytheïsme, maar naar mijn mening is het eerder een  pantheïstische natuurreligie, die in alles het goddelijke ervaart.

De zoektocht van Kishi naar oorspronkelijke "genezende" aanraking, naar een natuurlijker en zuiverder behandelwijze dan Shiatsu, leidde hem naar Shinto. Door enkele Shinto priesteressen werd Kishi dan ook opgeleid en ingewijd.

Zoals sommige energetische behandelwijzen erder gelinkt zijn aan Taoïsme (Bu Chi) of Boeddhisme (Reiki) , ligt de oorsprong van Seiki Soho bij Shinto.

Geregeld organiseerde Kishi een reis naar Japan, waar zijn studenten  in het Naigu schrijn werden ingewijd in Shinto via Ohyakudo en Misogi, intensieve zuiveringsrituelen. Waarna we verbleven in het tempelcomplex van Oomoto , een internationaal georiënteerde Shinto gemeenschap die de Japanse tradities in eer wil houden en die wordt geleid foot vrouwelijke spirituele leidsters en mannelijke zaakvoerders... 


About Oomoto English

Oomoto Wikipedia

Oomoto Japanese & English

Voor meer info over Shinto klik hier.
.